Waar je op moet letten bij het kiezen van de huwelijkslocatie

August 14th, 2019 by

Waar je op moet letten bij het kiezen van de huwelijkslocatie

Het eerste op je to do-lijstje nadat jullie beslist hebben om een trouwfeest te organiseren, is het zoeken van een geschikte locatie. Traditioneel vinden trouwfeesten plaats in een feestzaal en die moet je lang genoeg op voorhand reserveren wil je trouwen op de datum van jouw keuze en niet wanneer de zaal nog beschikbaar is. Denk eraan dat veel feesten plaatsvinden in de lente en de zomer, zoals familiefeesten, communie –en lentefeesten, gouden bruiloften… en de feestzalen op volle toeren draaien. Hetzelfde geldt voor de catering en de dj’s. Het is een drukke periode en jouw huwelijksfeest mag geen avond van de tweede keus worden. Er snel bij zijn, is de boodschap. Ook volgende tips zullen je helpen bij het vinden van de perfecte locatie.

Bereikbaarheid

Hoe moeilijker je feest te bereiken is, hoe minder gasten komen. Trouwen op een exotisch eiland is fantastisch maar verwacht niet dat je honderd gasten kunt verzamelen die bereid zijn verlof te nemen om samen met jullie en je familie een week door te brengen op de Dominicaanse Republiek. Wil je trouwen in een makkelijker bereikbare stad zoals Parijs of Barcelona, dan zal al meer volk een weekendje weg inplannen maar verwacht nog geen overrompeling. De regel is: hoe dichter bij huis, hoe meer genodigden op je feest.

Denk aan je gasten die minder goed ter been zijn. Het zijn niet alleen leeftijdsgenoten die komen meevieren. Plan je een feest midden in een bos of op een berg waar men niet vlakbij kan parkeren, voorzie dan zelf comfortabel transport. Niemand heeft trouwens zin in een hindernissentocht op weg naar een huwelijksfeest. Bruidsjurken zijn daar ook niet voor gemaakt.

Temperatuur

Veel mensen hebben het moeilijk met temperatuurschommelingen. Vrouwen krijgen het sneller koud dan mannen maar dragen wel een kleed dat een streepje bloot laat zien. Mannen moeten zich dan weer hijsen in een warm kostuum met een das. Aan de buitentemperatuur kan je weinig veranderen maar controleer of je binnen de temperatuur kan regelen met airconditioning of verwarmingselementen. In een nieuwe, goed geïsoleerde zaal gaat dat veel makkelijker dan in een tent. Online zoals bij JJ’s House kan je voor nog geen 10 euro omslagdoeken en sjaals kopen om je gasten aan te bieden als ze het koud krijgen. De temperatuur is belangrijk om te vermijden dat gasten onwel worden of het feest vroeg verlaten, zeker voor de oudere generatie.

De kleine lettertjes

Bespreek uitvoerig het contract. De normale gang van zaken is dat je een afspraak maakt met de uitbater op de plaats waar jullie het feest willen organiseren. Hij leidt je rond en nadien bespreken jullie het feest van het begin tot het einde tot in de details. Een gesprek van twee uur is niet ongewoon. Wordt er aan tafel geserveerd of is er een buffet? Wanneer ten laatste moet ik het aantal gasten doorgeven? Hoeveel kost de ober en een drankje na 3 uur ’s nachts? Welk materiaal mag de dj gebruiken van de zaal? Is er een micro beschikbaar? Is er decoratie inbegrepen in de prijs? Er zijn zoveel details die een grote invloed kunnen hebben op de eindprijs. Het is belangrijk dat alle vragen uitgeklaard zijn om onaangename verrassingen te vermijden als je, vaak op het einde van het huwelijksfeest, de rekening gepresenteerd krijgt. Wees niet verlegen om te bellen of te mailen als er je achteraf nog vragen te binnen schieten. De uitbater zal je dat zeker niet kwalijk nemen. Ook voor hem is het belangrijk dat zijn klanten tevreden zijn.