Miten aloittelijan kannattaa valita itselleen tanssikengät?

October 17th, 2019 by

Miten aloittelijan kannattaa valita itselleen tanssikengät?

Onko tanssimisen riemu vienyt sinut mukanasi, mutta et vielä kuitenkaan omista oikeita varusteita tanssimista varten tai onko tiedossa juhlat, joissa tanssilattiaa tulee kulutettua läpi yön? Tarvitset siis tanssimiseen soveltuvat kengät, jotka tuntuvat mukavilta jaloissa. Tanssikenkien ostaminen on järkevä ratkaisu, sillä huonoilla kengillä tanssiminen vie tanssimisesta ilon ja jättää jalat huutamaan hoosiannaa. Tanssikenkien ostamisessa kannattaa pitää mielessä nämä seitsemän seikkaa: 

  1. Tanssikenkien on oltava mukavat jalassa – valitse siis malli, joka tukee jalkoja eikä pelkästään näytä hyvältä. Tanssikenkien tarkoitus on tehdä tanssimisesta mukavampaa ja vasta toissijaisesti niiden tarkoitus on näyttää hyvältä. Tanssikenkien muotokieli on erilainen kuin designer – korkokenkien eivätkä kaikki tavalliset korkokengät sovellu tanssikengiksi. Tanssivaateliikkeestä ei ole välttämätöntä kuitenkaan ostaa tanssikenkiä, jos tarvitset kengät vain muutamaa tilaisuutta varten etkä ole intohimoinen tanssija. Tavallisesta kenkäliikkeestä löytyy kenkiä, jotka soveltuvat tanssimiseen. Kannattaa rohkeasti kysyä apua oikeanmallisten kenkien ostamiseen.
  2. Tanssikengät ovat hyvät silloin, kun ne tukevat kantapäätä ja päkiää. Stilettikorkokengät kannattaa unohtaa tanssikenkäostoksilla sillä ne eivät tue jalkoja tarpeeksi ja ne voivat vahingoittaa sekä jalkoja että selkää. Maltillinen ja paksu korko sopii tanssikenkiin hyvin. Kengät eivät saa liikkua jaloissa, joten myös lestin malliin kannattaa kiinnittää huomiota.  
  3. Tunnista oikeanmalliset tanssikengät helposti. Suositut tanssikengät ovat niin kutsutut latinalaistyyliset tanssikengät, joiden materiaalissa on valinnan varaa runsaasti aina glitteristä oikeaan nahkaan ja satiiniin. Latinalaistyyliset tanssikengät ovat mukavat tanssiessa ja näyttävät seksikkäiltä juhlavaan asuun yhdistettynä. Jos varsinaisia tanssikenkiä ei halua ostaa, sopii tanssimiseen myös kärjistä suljetut avokasmalliset korkokengät, joiden korko levenee hieman alaspäin kuten latinalaistyylisissä tanssikengissä. Jos koko ilta ei mene tanssiessa, sopivat trendikkäät kiilakorkokengät myös tanssilattialla pyörähtelyyn tovin verran. 
  4. Anna intohimosi tanssia kohtaan näkyä, vaikka et olisikaan ammattitanssija. Jos tanssiminen on intohimosi vapaa-ajalla, kannattaa sen myös antaa näkyä omassa tyylissä. Osta tyrmäävän upeat tanssikengät, jotka on koristeltu paljetein ja höyhenin niin tanssimisesta tulee kaksin verroin parempaa. Juhlatyylissä irrottelu on sallittua ja inspiroivaa, joten mikset panostaisi upeisiin katseet kääntäviin tanssikenkiin? Tanssijan lookista inspiroituneelle oikeat tanssivaateliikkeestä ostetut korkokengät ovat unelmien täyttymys.
  5. Nahkaiset tanssimiseen soveltuvat korkokengät ovat vaatekaapin kulmakivi kaikille tanssimisesta pitäville. Kenkäkaupoissa on suuri valikoima kohtalaisen paksukorkoisia korkokenkiä, joissa on tanssimiseen soveltuva maltillinen korko. Laatuun kannattaa panostaa, vaikka se maksaakin enemmän, sillä samoja kenkiä voi käyttää tanssimisen lisäksi myös muissa juhlavammissa tilaisuuksissa. Laadukkaat nahkaiset avokkaat kestävät kovaakin käyttöä ja ovat ajattomat. Vaikka juhlavaatemuoti muuttuukin, näyttävät klassiset nahkakorkokengät aina ajankohtaisilta. 
  6. Tanssikenkiä ei tarvitse pitää jalassa koko juhlien ajan. Samoissa juhlissa voi ihan hyvin pitää sekä tyrmäävän seksikkäitä stilettikorkokenkiä ja tanssimiseen sopivia matalampia tanssikenkiä. Stilettikoroilla tanssiminen ei ole mukavaa, joten tanssimisen pyörteisiin siirtyessä kengät voi vaihtaa helposti matalampiin tanssikenkiin. 
  7. Älä osta netistä. Ensimmäisiä tanssikenkiä ei koskaan kannata ostaa netistä. Verkkokauppaostoksien tekeminen on helppoa ja mukavaa, mutta kenkien ostamista varten kannattaa aina vierailla mieluummin kenkäkaupoissa, joissa kenkien sovittaminen onnistuu. Näin on todennäköisempää välttyä hutiostoksilta. Vaikka verkkokaupassa olisikin yksityiskohtaiset kuvaukset kengistä ja niiden mitoista, ei mikään kuitenkaan voita kenkien sovittamista kaikessa rauhassa kenkäkaupassa asiantuntevan myyjän kanssa. 

Tanssikenkien ostamisessa pätee monet samat lainalaisuudet kuin muidenkin kenkien ostamisessa. Jos olet intohimoinen tanssija, kannattaa oikeisiin tanssikenkiin sijoittaa rahaa, mutta muuten sopivat kengät löytyvät ihan tavallisesta kenkäkaupasta.